tiistai 1. syyskuuta 2015

Minne?

Kaikki on pian valmiina lähtöön. Mutta mihin sitä oikeastaan onkaan matkalla? Matka tulee olemaan muutakin kuin huipun tavoittelua. Malttamattomana odotan pääsyä Planin kehitysyhteistyökohteisiin, enkä ainoastaan hölmönä tuijottelemaan ja ihmettelemään vaan hölmönä myös osallistumaan maalaustalkoisiin. Innolla odotan myös kulttuurin ja luonnon kohtaamista.

Pähkinänkuoressa Bolivia on Etelä-Amerikan valtio, jota ulkoasiainministeriö kuvailee suhteellisen turvalliseksi matkailumaaksi. Matkailijoita varoitetaan rikollisuudesta sekä mahdollisista poliittisista jännitteistä. Bolivia on yksi Latinalaisen Amerikan vähiten kehittyneimmistä, köyhimmistä ja korruptuneimmista valtioista. Asukkaita on kymmenisen miljoonaa ja luonto tarjoaa kaikkea sademetsistä hyisiin vuoristoihin. 

Pääkaupunki La Paz on jo reilussa 3000 metrissä, joten heti lentokentälle saapuessa hengittäminen saattaa käydä raskaaksi. Kolmesta tonnista edetään vähitellen ylöspäin tavoitteena 6088 metrin korkuinen Huyana Potosi, joka on siis yksi Andien huipuista.

Jokseenkin levottomasta matkakohteesta huolimatta eniten jännittää se, miten kroppa reagoi korkeuksissa. Luovuttaminen on asia, jota en koskaan ole oikein osannut, enkä tiedä haluanko opetellakaan. Kohti huippua mennään, sisulla ja periksiantamattomuudella. Nyt nähdään mistä tämä plikka on tehty.

Tarkempi matkaohjelma ja kapuajien yhteinen päiväkirja löytyy täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti