maanantai 7. syyskuuta 2015

Kiertelyä, kaupantekoa ja kävelyä

Maanantaihin on mahtunut vaikka mitä. Näkemistä, tekemistä ja ajattelemisen aiheita. Kahden miljoonan asukkaan La Paz on yllättänyt kauneudellaan, ahdistanut liikenteellään ja viihdyttänyt kauppapaikoillaan.

Päivä alkoi Valle de la Lunasta eli kuulaaksosta, jossa kävelimme hiekkakivimuodostelmien lomassa ihastellen ympäröivää maisemaa; kaupunkia ja vuoria noin 10 kilometrin päässä kaupungin keskustasta.


Kaupunkimaiseman ihailua jatkoimme Killi Killin näköalapaikalta, josta avautui näkymä yli koko kaupungin. Pieniä, ahtaita, katuja, tiivistä rakentamista, pikkuruisia kauppoja, rakennuksia peltiviritelmistä tiilitaloihin.

Laamakebabin nauttimisen jälkeen alkoi tutustuminen noitamarkkinoillle. Pienistä kojuista myytiin lähestulkoon kaikkea taikakaluista kokatuotteisiin, koruista villavaatteisiin. Mieleenpainuvimpia myyntiartikkeleita olivat onnea tuovat, kuivatut laaman sikiöt sekä lolitojen päässä maan painovoimaa uhmaavat hatut.

Päivällä bussin ikkunasta maailmaa tuijottelessani aloin miettimään, mitä onnellisuuteen tarvitaan. Täällä ihmisillä ei ei tunnu olevan paljon maallista mammonaa tai edes pyrkimystä sen tavoitteluun. Onnellisuus, kuten elämäkin, on tässä ja nyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti